Gone Girl (2014)

image

Nick and Amy. Pasangan sempurna yang tertimpa bencana ketika Amy menghilang di hari jadi pernikahan mereka. Sorotan publik berpaling ke Nick sebagai tersangka utama. Or so it seems…

Gue udah baca plot film ini di wikipedia, so I basically knows about half of the movie, tapi untungnya karena memori gue cuman 100kb, gue udah lupa apa yang akan terjadi mulai dari pertengahan film. And to be honest, even though I’ve already knew the story of the first half, I’m still awed by it because there are these little details put in there to give an insight of what these characters are like.

Iya, film ini lumayan banyak sexual scenes nya, tapi semua scenes itu bukan sekedar sexy times to spice things up. Scenes ini wajib ada untuk menggambarkan keseluruhan situasinya. Seperti yang David Fincher –sang sutradara– sendiri bilang, dia mau bikin film ini in European style, as in sexual scene is important because it gives a whole meaning to the story (i. e. Blue Is The Warmest Color, Anna Karenina, Shame, etc.).

Sayang banget film ini gak masuk Indonesia because I would’ve love to see it in cinema, rasanya suasananya bakal lebih dapet kalo di bioskop. But well, Fincher sendiri emang gak mau kalo ada bagian sex scene nya yang di cut so yeah, udah pasti gak akan pernah masuk bioskop sini lah.

To be honest, gue tau tentang film ini because of all the hype about Ben Affleck’s penis in this movie. And I find that seiring bermainnya film, gue udah gak peduli lagi sama penisnya Ben Affleck because i was too caught up with the story. I mean, dont get me wrong, it was only a brief once-over shot and I think he have a pretty niiiiiicee penis, but I can’t give a shit about that now man, not when there’s goddamn blood everywhere. Geez this is so fucked up.

The only down part of it is probably, gimana cerita ini menuntun kita untuk mempercayai hal-hal yang mungkin dilakukan oleh wanita yang bermain menjadi victim. But please keep in note that Amy’s personality is not normal, dan gue cuman bisa berharap film ini gak bakal membuat publik tambah curigaan dan gak bersimpati dengan korban kekerasan.

Alasan buat nonton ini: plot twist bertebaran, Rosamund Pike (Amy) giving an A+ act, fucked up relationship(s), media being a jerk, manipulation, holy shit moments, what the fuck moments, and fucking shit moments.

Movie Rate: 9/10

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s